Belföld

Donáth Anna levelet írt Ursulának, hogy nem gond, ha az Európai Bizottság nem fizet a kormánynak

A hazaáruló Donáth Anna szerint semmi gond nincs azzal, hogy az Európai Bizottság nem hajlandó egy olyan kormánynak pénzt adni, amely a forrásokat szívesebben költi a miniszterelnök rokonainak jólétére, mint Magyarország felvirágoztatására.

“Azt viszont már lehet, sőt muszáj kritizálni, hogy az egyik legsúlyosabb, magyarországi szociális katasztrófa idején sem tesznek meg mindent azért, hogy a magyar társadalom a kormány megkerülésével juthasson hozzá az uniós pénzekhez” – írta a baloldali Momentum európai parlamenti képviselője, aki erről levelet is írt Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének.

A levélben úgy fogalmazott:

“Néhány hét múlva családok tízezrei szembesülhetnek azzal a dilemmával, hogy vagy ételre, vagy fűtésre költenek, ilyen helyzetben pedig felelőtlen lépés elvenni az országtól több ezer milliárd forintot.”

Donáth Anna szerint a megoldás a „közvetlen EU-s forrásokban” rejlik, azaz hogy a pénzekre közvetlenül is pályázhassanak az önkormányzatok, a helyi vállalkozók és a civil szervezetek.

A politikus jelezte, hogy ezzel párhuzamosan a magyar kormány folytathatná tárgyalásait, de az Európai Bizottságnak a jövőben további demokratikus feltételeket kell Magyarország felé támasztani.

A kormány számos alkalommal jelezte, hogy a forrásokat várhatóan megkapjuk, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter úgy fogalmazott, hogy „nincs áthidalhatatlan ellentét az EU és Magyarország között”, de Gulyás Gergely is több alkalommal jelezte a Kormányinfó keretein belül, hogy reális esélyét látja a források kiutalásának.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább