Belföld Gazdaság Külföld

Donáth Anna: Az olcsó energiának vége

olvasási idő:49 másodperc

Az olcsó energiának vége


DONÁTH ANNA
Facebook
Orbán Viktor régi reflexihez nyúlva hazug háborút indít kedvenc ellensége, az Európai Unió ellen.

„Az olcsó energiának vége, beköszöntött az energiaszegénység kora. Orbán Viktor pedig kapva kap az alkalmon és régi reflexihez nyúlva újabb hazug háborút indít kedvenc ellensége, az Európai Unió ellen. Viszont átlátszó csúsztatásaival szemben a most kialakult energiapiaci helyzet pont arra világít rá, hogy nem várhatunk tovább a klímavédelmi intézkedések felpörgetésével. A zöld kérdés ugyanis létkérdés: minden egyes nap tétlenséggel veszélyeztetjük a jövőnket.

Szerencsére az Európai Unió előtt van egy olyan javaslat, ami a klímavédelmi csomag keretében egy szociális alapot hozna létre a hétköznapi emberek anyagi terheinek mérséklésére. Emellett most sürgősen szükség lenne az energiahordozókat terhelő adók ideiglenes csökkentésére – nemcsak nálunk, hanem egész Európában. A már kialakult energiaszegénységet pedig fel kell számolni, hogy senki ne fagyoskodjon a saját otthonában. Ennek keretében mindent meg kell tennünk a lakások energetikai korszerűsítéséért, hogy mérsékeljük az energiafogyasztásukat. Ez lenne a valódi rezsicsökkentés.”

Forrás: Mandiner,

Fotó: Facebook-videó

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább