Belföld

Donáth Anna: A nyolcadikos diákok 40 százaléka funkcionális analfabéta

  1. Donáth Ferenc unokája szerint erről a kormány tehet.

„A nyolcadikos diákok 40%-a funkcionális analfabéta a tavalyi kompetenciafelmérés nemrég nyilvánosságra hozott eredményei szerint. Azaz hiába tudnak elolvasni egy magyar szöveget – nem értik, hogy mi van benne.” -írja Donáth.

„Minden huszadik első osztályosnak kell évet ismételnie jövőre. 5000 kisiskolás kezdi az iskolát egy megbélyegzéssel: nem vagy elég jó. Többségük azért, mert a szakmai érvek ellenére a kormány az iskolaérettség elérése előtt kötelezte az első osztály megkezdésére.” -folytatja Donáth László lánya a panaszkodást.

„Miközben egy újpesti felmérés szerint a középiskolás diákok 31%-a él meg érzelmi elhanyagolást és 35%-uknak van pszichés betegséggel küzdő családtagja. Egyre rosszabb mentális és pszichés állapotban vannak a magyar fiatalok, nő az öngyilkossági kísérletek száma is. ” -írja a liberális politikus.

„Minderről a 13 éve hatalmon lévő kormánypárt tehet.” -folytatja a megszokott dallamhoz a nemzetellenes liberális..

„Az a kormány, amelyik iskolaérettségtől függetlenül kötelezővé tette az iskolakezdést 6 éves kortól, leépítette az iskolapszichológusi rendszert, és tudatos kivéreztetéssel elérte, hogy a magyar oktatás történetének legsúlyosabb válságát szenvedi.”

Donáth szerint a magyar oktatás válságával nemcsak a jövőnk, hanem a jelenünk is súlyos veszélybe került. A Momentumban ezért a szokásos bolsevik házmester tempót választotta, az Európai Bizottsághoz fordulnak, hogy kényszerítse rá a magyar kormányt az oktatás reformjára.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább