Belföld

Dömötör: Karácsonyt a Facebook-huszárkodáson kívül van még valami, ami motiválja?

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint pedig Budapesten lenne teendő: a közbiztonság, köztisztaság, közlekedés megszervezése.

„A Békemenet résztvevői méltósággal, békésen, emelt fővel emlékeztek 1956 hőseire, és az ötvenedik évfordulóval ellentétben most nem könnygáz és gumilövedékek jellemezték a nemzeti ünnepet, hanem magasba emelt nemzeti zászlók, ez azért nagy különbség” – jelentette ki a parlament napirend előtti vitájában Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) felszólalására válaszolt, aki Orbán Viktor október 23-i beszédét bírálta. A fideszes politikus kijelentette, baloldali politikusok és megmondók sértegették a többszáz ezer embert – buszmagyaroztak, lebirkázták őket –, ők azonban erőteljes választ adtak a sértegetésekre, erőszakos baloldali politikára, fenyegetésekre, s ilyet fognak adni jövő tavasszal is.

A parlamenti államtitkár szerint nem ők, a kormánypártiak fenyegetnek másként gondolkozó politikusokat börtönnel, lámpavassal, nem a Fidesz, hanem az ellenzék hatolt be a tévészékházba. 2006 után – „azokhoz csatlakozott Ön is, akik ezt elkövették”, emlékeztette Kocsis-Cake Oliviót – erőszakra hivatkozni a képmutatás Dömötör Csaba szerint. Az ellenzéki politikusnak azt az állítását is visszautasította, hogy a kormánynak nem fontos a gazdaságfejlesztés. Felhívta a figyelmet, hogy a magyar növekedés nagyobb, mint az Európai Unióban, majd sorolta az intézkedéseket is: hitelmoratórium, csalódi adó visszatérítése, 200 ezres minimálbér, otthonteremtési program bővítése, 13. havi nyugdíj visszaépítése, szociális dolgozóknak másoknak juttatott béremelés.

Majd arra utalt Dömötör Csaba, hogy az ellenzéknek ott kellene dolgozni, ahol megbízták őket. Karácsony Gergely hónapok óta mást sem csinált, mint kampányol, majd a teljesítménydeficit után visszalépett. S azt követően, hogy valakik beletoltak a kampányába félmilliárd forintot, a főpolgármester kijelentette, hogy unatkozik.

„Ez még az Önök pártjaiban is kiveri a biztosítékot” – fogalmazott az államtitkár.

A fővárosi teendők is untatják a főpolgármestert? – tette fel a kérdést, s azzal folytatta, hogy a Facebook-huszárkodáson kívül van valami, ami motiválja? Zárásként arra utalt Dömötör Csaba, hogy Budapesten lenne teendő, a közbiztonság, köztisztaság, közlekedés megszevezése. Végre lássanak neki! – szólított fel.

Forrás: Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább