Belföld

Dömötör: Csökkent a szegénység a jobboldali kormányzás alatt

A parlamenti államtitkár YouTube videójában beszél arról, hogy vissza-visszatérő vitatéma a parlamentben, hogy nő vagy csökken a szegénység Magyarországon.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta a videóban, hogy ezen a téren két dolog, a munkahelyek és a bérek alakulása a legfontosabb tényező.

A politikus számokkal bizonyította, hogy a jobboldali kormányzás alatt a harmadára csökkent a munkanélküliség, rekord szinten áll a foglalkoztatottság, 4,7 millióan dolgoznak.

Kiemelte:

„Eközben a bérek egy évtized alatt reálértékben 70 százalékkal növekedtek, legjobban a legalsó két decilisben, az Eurostat is kimutatta, hogy a szegénységnek kitettek száma a kormányzás kezdetéhez képest 1 millió 250 ezer fővel csökkent, 4 millióval pedig azok száma lett kevesebb, akiknek egy váratlan kiadás jelentős nehézséget okoz.”

„A baloldal csak beszél a társadalmi felzárkóztatásról, a jobboldal tesz is érte, de nemcsak a szegénység mérséklődött, hanem a középosztály is erősödött” – mondta a Dömötör Csaba.

A videó itt tekinthető meg.

Forrás: Youtube

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább