Belföld

Dömötör Csaba: A kormány döntései a magyar családok megélhetését javítják

Célunk, hogy a járvány nehézségei ellenére tovább erősödjön a gazdaság, és ezt minden magyar család érezze is saját életében – közölte az államtitkár.

A kormány az elmúlt hónapokban több jelentős döntést hozott annak érdekében, hogy ebben a rendkívüli időszakban is javítsa a magyarok megélhetését – mondta szerdai videójában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba a Facebook-oldalán közzétett videóban a négy legfontosabb intézkedést összefoglalva felidézte: még novemberben született döntés a benzinár befagyasztásáról, ennek alapján a benzin és a gázolaj ára nem lehet magasabb 480 forintnál. Sok százezer családnak jelent segítséget a kamatstop, ennek lényege, hogy a jelzálog alapú hitelek kamatát az október végi szinten rögzítik. Ez átlagosan havi 11 ezer forintos támogatást jelent az érintett családoknak – közölte.

Az államtitkár szintén nagy jelentőségű döntésnek nevezte az élelmiszerárstopot. A kormány hat alapélelmiszer árát rögzítette az október 15-i szinten, ez február 1-jétől érvényes – jelezte. Kiemelte, hogy mindezek mellett

továbbra is hatósági árak tartják kordában az energiaárakat a rezsicsökkentés részeként.

„Nem fogjuk engedni, hogy az a drasztikus energiaár-emelkedés, amely egész Európát sújtja, a magyar családok kasszáját is kiapassza” – fogalmazott Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hozzátette azt is, hogy júniusig érvényben van a hitelmoratórium, rövidesen érkezik a 13. havi nyugdíj és a családi adóvisszatérítés is. „Az a célunk, hogy a járvány nehézségei ellenére tovább erősödjön a gazdaság, és ezt minden magyar család érezze is a saját életében” – mondta.

(MTI)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább