Belföld

Dömötör Csaba: A baloldal egy nap alatt meg tudná nyitni a határokat

A baloldal egy nap alatt meg tudná nyitni a határokat, a jelenlegi kormány azonban meg fogja védeni azt – hangsúlyozta a Fidesz vasárnapi, budapesti kongresszusán elmondott beszédében a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba emlékeztetett: hat éve százak-ezrek jelentek meg az ország határainál. Azt is felidézte, hogy a baloldal a bevándorlás kérdését álproblémának, hisztinek vagy kommunikációs trükknek minősítette.

„Hat év eltelt, de van, ami nem változott, most a lengyel határnál jelentek meg tömegek. Mégis hat éve állunk fejbúbig a migrációs vitában, hat éve próbálnak minket elbizonytalanítani” – tette hozzá.

A hamis hangok szerint szükség van a bevándorlásra, annak vélt gazdasági előnyeire – fűzte hozzá. Főleg olyan országokban mondják ezt, amelyek más utat választottak, és ahol a migráció terrorizmust, no-go zonákat, növekvő társadalmi és gazdasági feszültségeket hozott.

„Magyarország azonban kitart, a küzdelmet pedig sokan támogatták. Ennek köszönhető, hogy ide nincs betelepítés, itt nincs no-go zóna. De csak akkor lesz így, ha ez a kormány marad” – hangsúlyozta.

A magyar baloldali pártokról szólva elmondta: a migrációs politika miatt úgy csatlakoztak a nemzetközi lejárató kórushoz, mintha nem is saját hazájukról lenne szó.

Nemcsak a múlt baloldala ez, hanem a jelenlegi is – hangsúlyozta, hozzátéve: Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt szerint is a lényeg, hogy akik ide érkeznének, érezzék jól magukat. Szerinte egyébként se bántanának senkit – fogalmazott –, bár erről a rendőröket megkérdezhette volna – jegyezte meg Dömötör Csaba. Igazi okleveles Gyurcsány-fiókáknak nevezte azokat, akik a kampány alatt inkább nem beszélnének a bevándorlás kérdéséről.

Úgy folytatta: egy nap alatt meg tudnák nyitni azt a határt, amelyet a jelenlegi kormány hat éve méterről méterre őriz.

Nem fogjuk hagyni, ezért is kell győznünk jövő tavasszal, és győzni is fogunk – jelentette ki. Akik a migrációtól félnek, azoknak azt üzente: nincsenek egyedül, és számíthatnak erre a közösségre.

Mások követhetnek más utat, de fogadják el, hogy a magyar kormánynak a magyarok közössége, kultúrája és gyarapodása a legfontosabb. Ez az otthonunk, ez az egy van, és meg fogjuk védeni. Ha kell, vitázva, ha kell, jogi, ha kell, fizikai eszközökkel és leginkább a hazaszeretet erejével – fogalmazott.

Forrás: Magyar Nemzet

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább