Belföld

Dömötör Csaba: A baloldalon a szív helyén csak egy nagy adag érzéketlenség maradt

Érzéketlenséggel vádolta a baloldalt a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjúban, amely a lap csütörtöki számában jelent meg.

Dömötör Csaba közölte: a baloldal „kidobná a kukába” a kormány által elért gazdasági növekedést, a béremelést, az adócsökkentést, a kordában tartott energiaárakat és a „soha nem látott szélességű családtámogatási programot”.

„Jól irányzott fejesugrás lenne ez a múltba, az előre kitervelt fajtából”

– mondta a lapnak.

Az államtitkár közölte: a baloldali érzéketlenség ellenére a kormány teszi a dolgát „ezért lesz hat százalék feletti az idei növekedés, ezért lesz átlagosan több százezres családi adó-visszatérítés, ezért nő kétszázezerre a minimálbér”.

Arra az újságírói kérdésre, hogy „volt abban köszönet, amit a baloldali pártok nyújtottak az elmúlt nehéz időkben?”, Dömötör Csaba elmondta: a baloldalon még a koronavírus-járvány időszakában is mindent a kormánypártok iránti indulat és ellenszenv határozott meg.

 

„Ezért indítottak vakcinaellenes kampányt, petícióztak, betiltást követeltek, és egy álmentővel turnéztak. Még az sem számított nekik, hogy emberéletek forognak kockán”

– mondta.

Arra az újságírói felvetésre, lehetséges-e, hogy a baloldal már Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt utódját keresi, Dömötör Csaba azt mondta:

„az előválasztás alatt a remény emberét ígérték, aztán egy fekete öves Gyurcsány-kisdobos lett belőle”.

„Az egész olyan, mintha a pultnál 15 deka jövőt kértek volna, aztán adtak nekik 20 deka múltat, és félszegen még meg is kérdezik: maradhat?” – mondta a politikus, hozzátéve, szerinte a baloldali szavazók is elégedetlenek Márki-Zay Péterrel.

„Az átláthatóságot hirdető aktivistaszervezetek úgy lapulnak a Városháza ügyében, hogy a tücsökciripelést is lehet hallani, pedig tél van” – közölte, hozzátéve:

Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt „romlik a köztisztaság, súlyosbodik a hajléktalanhelyzet és káosz telepedett a közlekedésre” Budapesten.

„A budapesti városvezetési deficit sokadjára kapcsolja be a riasztót: a baloldal egy-két év alatt is képes lerombolni azt, amit sokak munkájával egy évtized alatt felépítettünk” – tette hozzá.

Az államtitkár közölte: biztos abban, hogy Novák Katalin államfőként a tőle megszokott elszántsággal küzd majd az egész ország ügyéért.

„Megfelelő jelölt a megfelelő helyen” – tette hozzá Dömötör Csaba.

(Hír TV)

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább