Belföld

Dömötör: A baloldal 650 milliárd forintot vont ki az egészségügyből

Dömötör Csaba a Facebookon közzétett videóban elmondta, hogy a baloldal számára az egészségügy üzlet.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Márki-Zay Péter is ezt mondta, és a baloldal nem változott semmit.

A baloldal, amikor kormányon volt, az egészségügyre üzleti lehetőségként tekintett. Hozzátette: Gyurcsányék bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is.

Ennek a rendszernek az volt a lényege, hogy a háziorvosi és a szakorvosi ellátásért is fizetni kellett, valamint minden egyes kórházban eltöltött nap után díjat számoltak fel.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a baloldal, amikor kormányon volt, az egészségügyre üzleti lehetőségként tekintett.

Hozzátette:

Gyurcsányék bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is. Ennek a rendszernek az volt a lényege, hogy a háziorvosi és a szakorvosi ellátásért is fizetni kellett, valamint minden egyes kórházban eltöltött nap után díjat számoltak fel. A vizitdíjat még a vizsgálat előtt ki kellett fizetni.

Emlékeztetett, hogy:

Gyurcsányék felszámoltak 16 ezer aktív kórházi ágyat, elbocsátottak 6 ezer kórházi dolgozót, és kivontak 650 milliárd forintot az egészségügyből.

Emlékeztetett rá, hogy aki azt gondolja, hogy a baloldal változott, az téved.

Az államtitkár hozzátette:

A kormány most 1700 milliárd forinttal költ többet egészségügyre, mint a baloldali kormányok, zajlik a béremelési program, az ápolók 72 százalékos béremelést kaptak. Megújult több mint 90 kórház, 1000 új mentőautó állt szolgálatba, és a kormány kivezette a hálapénzt.

Forrás: Origo

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább