Külföld

Dodik: Orbán Viktor az egyik legerősebb európai vezető

A Boszniai Szerb Köztársaság elnöke szerint Orbán Viktor az egyetlen politikus Európában, akinek saját véleménye van, és nem mások érdekeit követi. – Írja Mandiner

Orbán Viktor az egyik legerősebb modern vezető Európában, saját politikája van, ellentétben más nyugati politikusokkal – jelentette ki az RT-nek adott interjújában Milorad Dodik. A Boszniai Szerb Köztársaság elnöke megjegyezte, a magyar kormányfővel ellentétben a francia és német politikusok „követnek valakit” döntéseik meghozatalakor.

Orbán Viktor az egyetlen, akinek saját véleménye van. Az ő politikájának célja az állam, a nép, a szuverenitás és a szabadság megőrzése. És ugyanezeket az értékeket tiszteletben tartja másokban is – hangsúlyozta Dodik, aki azt is megjegyezte, baráti kapcsolatban vannak.

A politikus nem először dicséri a magyar kormány álláspontját, a Mandinernek adott interjújában úgy fogalmazott, Orbán Viktor nagy vezető, a józan ész egyedüli képviselője abban a mai világban, amelyet az amerikai adminisztráció próbál saját szabályai szerint formálni.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább