Belföld

Dobrev: szorongás, túlhajszoltság, fásultság, mindez kevés pénzért

Gyurcsány Ferencé ismét a közösségi oldalán tombol..

„Szorongás, túlhajszoltság, fásultság, mindez kevés pénzért. Így él ma egy átlag magyar pedagógus. És szinte nincs már olyan tanulmány, vagy statisztika, ami ennél csak egy picivel jobb képet mutatna a tanárok helyzetéről. Legutóbb az Európai Bizottság éves jelentése írt lesújtó magyar állapotokról.

Minden személyes tapasztalat ellenére a kormány 12 éve próbálja elhitetni, hogy a magyar pedagógusok helyzete mesés. Miközben egyre kevesebb érő fizetésért, egyre többet dolgoznak és ha kiállnak magukért, akkor csak fenyegetést és retorziót kapnak. Szörnyű jövőkép, hogy az egyre súlyosodó problémákat a kormány erővel kezelné, és csak épp a legfontosabbról nem vesz tudomást: Magyarország csak akkor lesz sikeres, ha jól képzett, okos felnőtteket nevelünk, de ezt csak jól megfizetett, megbecsült pedagógusokkal érhetjük el.”- írta Gyurcsányné a Facebookon, bár ne tett volna.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább