Belföld

Dobrev Klára: Felszabadítjuk az államot

olvasási idő:1 perc, 0 másodperc

Dobrev Klára: Felszabadítjuk az államot a fideszes pártkatonák uralma alól!

A DK miniszterelnök-jelöltje azt ígéri, intézményről intézményre fogják felállítani a „kádereket”.

Demokratikus Koalíció közleménye szerint Dobrev Klára a szerdán a közigazgatásban dolgozók érdekszervezeteivel egyeztetett Gy. Németh Erzsébettel, a DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettesével. A tárgyaláson szó esett a közigazgatás és az igazságszolgáltatás „politikai megszállásáról”„a méltatlanul alacsony bérekről”„a kormánnyal való párbeszéd és egyeztetés hiányáról, a sztrájkot ellehetetlenítő sztrájktörvényről, a hiányzó életpályamodellekről, és arról, hogy 2022 után milyen kormányzati döntésekre lesz szükség”. Dobrev Klára az egyeztetésen elmondta: kormányzásra készül, ehhez pedig alapvető változásokra lesz szükség a közigazgatásban:

„Fel fogjuk szabadítani az államot a fideszes pártkatonák uralma alól, hogy végre ne a lojalitás, hanem a szakmai rátermettség döntse el, ki mi lehet az államigazgatásban. Intézményről intézményre fogjuk felállítani azokat a kádereket, akik ma nem a magyar emberek, hanem Orbán Viktor érdekeit képviselik.

Változást kell elérnünk abban, hogy ma az állam a legrosszabb munkáltató.

Példát kell mutatnunk, hogy hogyan képzeljük el az ország működését. Kiszámítható és igazságos bérezéssel, a diplomás bárminimum emelésével, a sztrájktörvény helyreállításával, a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségével, és az ágazati kollektív szerződések rendszerének kiépítésével fogjuk ezt elérni” – fogalmazott Dobrev.

(MTI-OS)

Kép forrása: Dobrev Klára Facebook-oldala

Forrás: Mandiner,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább