Belföld

Dobrev Klára a lehető leghamarabb bevezetné az eurót

olvasási idő:1 perc, 18 másodperc

Dobrev Klára a Facebookon ígérte meg a követőinek, hogy megválasztása esetén a lehető leghamarabb bevezetné az eurót.

A következő sorokat írta meg Gyurcsányné:

Kérdezzétek csak meg szlovák, szlovén ismerőseiteket, barátaitokat! Kérdezzétek meg, vajon örülnek-e annak, hogy immár 10 éve euróban kapják a fizetésüket, a nyugdíjakat. Vajon akkor volt értékálló a fizetésük, nyugdíjuk, amikor még tolárban vagy koronában kapták, vagy most, amikor euróban? Nem is kérdés, hogy az euró nyújtja a stabilitást, a védelmet, a biztonságot.

Magyarország 2004-ben lépett be az Európai Unióba. Ugyanekkor ígéretet tett az euró bevezetésére. 17 év telt el azóta, ám az ígéret teljesítésére nem került sor.
Horvát barátaink 2013-ban nyertek felvételt. 10 évvel később, már 2023 január 1-től a horvátok már euróban kapják a fizetésüket. Erre tettek ígéretet a horvátok, és így biztosítják fizetésük stabilitását, gazdaságuk kiszámíthatóságát, nemzetük sikerét. Tudják ezt a szlovének, tudják a szlovákok, tudják a baltiak, és tudják a horvátok is.
A magyar kormány nem csupán szószegő, hanem hidegen hagyja az Európai Unióban immár legmagasabb infláció, hidegen hagyja a forint, így a fizetések elértéktelenedése is. 2010-ben 270 forintot kellett fizetnünk 1 euróért, ma ugyanez az 1 euró 350 forintba kerül. Orbán felelőtlensége miatt 30 %-ot meghaladó mértékben vesztette el minden magyar a pénzét. Mégis, az Orbán-kormány sohanapján fogja bevezetni az eurót.
Ha a választók megtisztelnek bizalmukkal, a lehető leghamarabb bevezetjük az eurót. A magyarok a stabil, értékálló pénzükkel biztonságosabban élhetnek, könnyebben tervezhetik a jövőjüket. Mint a németek, a franciák vagy a hollandok. És akkor talán még megelőzhetjük Romániát és Bulgáriát, akik már szintén nagyon tervezik az euró bevezetését!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább