Belföld

Dobrev Klára: A DK az Orbán-rendszer megdöntésének az eszköze

A Demokratikus Koalíció, az ellenzék legerősebb pártja az eszköz az Orbán-rendszer megdöntéséhez és az új európai Magyarország megteremtéséhez – jelentette ki a párt EP-képviselője, árnyékkormány árnyék-miniszterelnöke kedden Pécsen.

A szemkilövető felesége a baloldali párt országos nagyrendezvényén úgy fogalmazott: nem lehet tétlenül várni az Orbán-kormány bukását. A DK-nak van egy víziója arról, hogy milyen Magyarországot szeretne, és készen szeretné várni a rendszer bukását, a kormányzást, egyben „mindent el kell követni, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen” – hangoztatta.

A politikus a több mint ezerfős, a rendezvény helyszínére részben buszokkal szállított közönségét arra szólította fel, hogy alakítsák meg „az ellenállás kis szigeteit” és mindenhol „nyissák ki a szájukat”, mondják el mindenkinek az igazságot arról, hogy az Orbán-rendszer miatt nincs európai jólét, de van drágaság, és nem működik az egészségügy, az oktatás.

A tengernyi elégedetlenségből egységes erőt kell teremteni – jelentette ki Dobrev Klára, hangsúlyozva: az 1,1 milliós támogatóval rendelkező DK nem cél, hanem az Orbán-rendszer megbuktatásának eszköze, olyan kormányzóképes ellenzéki erő, amely visszaadhatja a magyarok ezeréves álmát, elhozza az európai jólétet.

Utóbbi szerinte egyenlő a békével, a biztonsággal, a kiszámíthatósággal, a demokráciával és a mindennapok kiszámíthatóságával, és mindez akkor érhető el, ha van olyan erő, amellyel összefogva van remény – húzta alá. Ezért hoztuk létre az árnyékkormányt, és az a következő feladat az, hogy minél többen legyünk – szólította fel közönségét arra, hogy saját körükben is beszéljenek a problémákról, és mondják el ismerőseiknek, hogy van remény, van kormányzóképes erő.

A DK árnyék-miniszterelnöke az aktuálpolitikai eseményekről azt mondta: Magyarországnak a nemzetközi közösséggel együtt el kell elérnie, hogy Putyin a háborút ne nyerhesse meg”.

Szerinte nem külső tényezők, hanem „a Fidesz kormánya az, amely a lehető legsúlyosabb veszélyt jelenti Magyarország békéjére” azzal, ha miatta az ország „újra a gonosz oldalára áll”.

Gyurcsányné szerint az ország sikerességéhez bérfelzárkóztatásra, a munkavállalók érdekeinek erős képviseletére, az oktatás és az egészségügy rendbetételére van szükség.

A politikus pécsi nagyrendezvényének előzménye, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke közösségi oldalán néhány nappal ezelőtt bejelentette: árnyékkormányuk vezetője, Dobrev Klára országjárásra indul, és a rendezvényeken elmondja, „merre indulunk, hova megyünk”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább