Belföld

DK-s polgármester ellen tüntettek Budapesten

Megunták a lakók, hogy a Szaniszló Sándor vezette önkormányzat nem tesz semmit az utcájukat elárasztó autók ügyében, forgalomlassító demonstrációval válaszoltak.

Félpályás útlezárással tüntettek Szaniszló Sándor DK-s polgármester ellen a XVIII. kerületben – derült ki Banga Zoltán LMP-s politikus Facebook-bejegyzéséből. A Dráva utca lakói azután döntöttek az előre bejelentett forgalomlassító demonstráció mellett, hogy

bár az utcában áthaladó autók mennyisége megkeseríti az életüket,

a Szaniszló Sándor vezette testület eddig nem reagált érdemben a panaszukra, a civilek pedig megelégelték, hogy nem számíthatnak az önkormányzatra.

Az ott élőket korábban azzal nyugtatták, hogy csupán az Üllői út felújítása miatt erősödött meg a forgalom, ám a lakossági fórumon a többség egyetértett: akik a felújítás alatt rájöttek, hogy erre gyorsabban jutnak el a céljukhoz, azok az út átadása után is ezt az útvonalat használják majd. Az utcában egyébként óvoda is található, ráadásul végig jobbkezes, ennek ellenére sokan száguldoznak rajta.

„A kertváros folyamatos beépítésének egyenes következménye, hogy a forgalom egy része a fő utakról a mellékutcákba terelődik át. Persze lehetne tenni ellene, vannak ötletek, megoldások, de nincs politikai akarat. Több, mint száz aláírás és a képviselői javaslatom sem volt elég, hogy meghallják a civilek kérését” – írta közösségi oldalán Nagy Károly, a Civil18 frakcióvezetője, Szent Imre-kertváros önkormányzati képviselője.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább