Belföld

DK bejelentése: kormányváltás után Dobrev letöri az inflációt

Gyurcsány Feriék friss közleményt adtak ki,  amelyben az Orbán-kormányt bírálták a drága orosz gáz miatt.

Mint kiemelték, „sokkal drágábban veszi az Orbán-kormány az orosz gázt, mint amennyi a gáz valós világpiaci ára, derült ki a KSH adataiból”.

 

„Ráadásul hiába csökkent a gáz beszerzési ára, Orbánék ragaszkodnak a rezsiemeléshez: áprilisban két és félszer drágábban adták el a gázt a magyar embereknek, mint amennyiért megvették az oroszoktól”

– olvasható a Demokratikus Koalíció közleményében, és hozzátették, hogy az Árnyékkormány szerint azonnal meg kell szüntetni az Orbán-kormány rezsiemelését, ugyanis „kizárólag Orbán és Putyin piszkos gázalkuka miatt kell a magyaroknak többszörös árat fizetniük a gázért”.

Felhívták a figyelmet, hogy szerintük Orbán miatt kerül sokba Magyarországnak az orosz gáz, és „Orbán miatt számlázzák ki ezt a gázt jóval drágábban a magyar háztartásoknak és vállalkozásoknak. Tehát Orbán miatt viszi el a rezsi és az orbáni infláció a fizetések és a nyugdíjak nagy részét”.

„A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek”

– zárta a párt a közleményét.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább