Sport

Djokovic kiáll koszovós kijelentése mellett

A szerb teniszező szerint számára már elképzelhetetlen egy botrányoktól mentes Grand Slam torna.

Miután szerdán megnyerte Fucsovics Márton elleni Roland Garros mérkőzését, Novak Djokovic egy politikai üzenetet írt a kamera lencséjére, ahová a győztesek szoktak üzenni.

Koszovó Szerbia szíve, állítsák meg az erőszakot”

– írta, a jelenlegi koszovói zavargásokra utalva.

A mérkőzés után magyarázatot vártak Djokovic-tól a politikai megnyilvánulásra. A francia sportminiszter szerint a szerb teniszező nem megfelelően viselkedett, és egy ilyen eset nem ismétlődhet meg. Djokovic utólag sem tanúsított megbánást. Elismerte, gondolta, hogy az emberek nem fognak egyetérteni vele, de ez egy olyan kérdés, amiben szeretett volna állást foglalni.

„Szerintem én nem is tudnék végigcsinálni egy Grand Slamet dráma nélkül” – mondta, és hozzátette, hogy az ilyen botrányok feltüzelik.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azért mégis megpróbálta tisztázni a helyzetet. Arra a kérdésre, hogy számított-e a negatív reakciókra, azt nyilatkozta:

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy sokan nem értenek velem egyet. De ez egy olyan dolog, ami mellett én kiállok. Ez minden”

– magyarázta.

(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább