Sport

Divat lett rasszizmust kiáltani

A Benfica szakvezetője mondta el véleményét a francia PSG és a török Basaksehir keddi BL-csoportmeccsén történt „rasszista” incidens miatt.

A találkozó első félidejében félbeszakadt a Paris Saint-Germain és az Istanbul Basaksehir csoportmérkőzése a Bajnokok Ligája H-csoportjában.

Ennek ooka, hogy a törökök kispadjánál történt a román negyedik játékvezető, Sebastian Coltescu, rasszista jelzővel illette a vendégcsapat másodedzőjét, a kameruni Pierre Webot. Utóbbi azt sérelmezte, hogy a tartalékbíró állítólag “negrónak” (feketének) nevezte. Emiatt aztán a Basaksehir csapata úgy döntött, hogy az öltözőbe vonul. A PSG játékosok támogatása mellett.

Az esetet kommentálva megszólalt Jorge Jesus, az Európa Ligában érdekelt Benfica háromszoros bajnok szakvezetője is, amikor a Párizsban történtekről kérdezték. A 66 éves tréner meglehetősen karakán választ fogalmazott meg – írja a csakfoci.hu

Nem tudom, mi történt pontosan, de mostanság elé divatos lett rasszizmust kiáltani. Bármi, ami egy színesbőrű emberre mondanak, az csakis rasszizmusból fakadhat. Hasonló kijelentések nem történnek viszont, ha egy fehér bőrű emberről van szó, ott nincs rasszizmus. Mint egyszerű polgárnak, majd akkor lesz persze konkrét válaszom és véleményem az esetről, ha pontosan megtudtam, mi történt. De mostanában tényleg mindent rasszizmusnak neveznek már, ez a hullám most valahogy végigsöpör a világon. Persze lehet, hogy ezúttal tényleg erről volt szó, mert nem tudom, mint mondtak pontosan az edzőnek – mondta a lisszaboniak szakvezetője.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább