Belföld

Diáktüntetést szerveznek gimnazisták a tanárhiány miatt

A tüntetést szervező diákszervezet szerint semmiféle javulás nem történt az oktatásban.

A márciusban többezres demonstrációt szervező Diákok a Tanárokért csoport szeptember 2-án Budapest belvárosában tart tanévnyitó tüntetést, emellett az ország összes diákját arra kérik, hogy viseljenek kockás inget az iskolai évnyitón, így vállalva szolidaritást a még mindig béremelésre váró tanárokkal.

„A diákok a saját bőrükön érzik a problémákat, emiatt kérjük, követeljük, könyörgünk, hogy az illetékesek adjanak megoldást a tanárhiányra” – mondta az Eduline-nak Mihalics Lili, a budapesti Szent István Gimnázium diákja, a Diákok a Tanárokért csoport egyik vezetője.

A diákszervezet szeptember 2-án „évnyitó tüntetést” tart Budapest belvárosában,

szerintük ugyanis semmiféle javulás nem történt az oktatásban,

miközben megoldást kellene találni a tanárhiányra, úgy kellene átalakítani a tananyagot, hogy az „tanítható és tanulható mennyiségű és minőségű” legyen, az iskolákban pedig jobb körülményeket kellene biztosítani.

A demonstráció a Szent István-bazilika előtt kezdődik majd délután négykor, ahonnan a menet a Belügyminisztérium felé veszi az irányt − írta meg a portál. A csoport azt is kéri a diákoktól, hogy aki teheti, kockás ingben jelenjen meg az iskolai évnyitón, így ugyanis közös kiállással kezdődhet a tanév.

Nyitókép: YouTube

Forrás: Mandiner,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább