Belföld

Deutsch Tamás: Az igazság a mi oldalunkon áll

„A baloldali európai parlamenti képviselők tűzön-vízen keresztül akarják vinni azt, hogy mi, magyarok semmiképpen ne kapjunk uniós pénzeket” – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

„Ami a napokban zajlik és az előttünk álló egy hétben, tíz napban még zajlani fog az európai politikában, az egy újabb példátlanul durva politikai lökdösődés, indulatos és agresszív támadás Magyarország és a magyar emberek ellen a magyar és az európai baloldal részéről” – emelte ki a Magyar Nemzetnek Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője. Úgy tűnik ugyanis, hogy a következő napokban Magyarország lesz a téma az Európai Parlamentben.

Ezt előrevetítette az, hogy a Zöldek képviselőcsoportja már november 9-én, a brüsszeli mini plenáris ülés első ülésnapján kezdeményezte: vegyék napirendre a „magyar ügyet” a kondicionalitási eljárással kapcsolatban. Bár a képviselők többsége ezt végül nem szavazta meg, a magyar ellenzéki képviselők többsége azonban igen.

Ugyanakkor a téma nem került le a napirendről: vélhetően a november 21–24. közötti rendes plenáris ülésen lesz szó hazánkról. Deutsch Tamás szerint a baloldali európai parlamenti képviselők tűzön-vízen keresztül akarják vinni azt, hogy mi, magyarok semmiképpen ne kapjunk uniós pénzeket: ugyanis nem tudják megbocsátani, hogy immár negyedik egymást követő alkalommal kétharmaddal győzött tavasszal a patrió­ta, polgári, kereszténydemokrata kormány.

Az a szándékuk, hogy nyilvánvaló hazugságok árán is akkor keltsenek további politikai hisztériát Magyarország körül, amikor az Európai Bizottság dönteni fog a nekünk járó uniós pénzek folyósításáról. Szerinte ha olyan módon kívánnának Magyarországon bárkire is politikai nyomást gyakorolni, mint ahogy ezt az európai baloldal teszi az Európai Bizottság irányába, akkor arra itthon mindenki csak legyintene.

„Az európai politika azonban nem így működik” – hangsúlyozta az EP-képviselő. Szerinte a brüsszeli bürokrácia ahhoz igazítja a döntéseit, hogy mit ír a Politico vagy más baloldali sajtóorgánumok.

Deutsch elmondta, hogy a magyar és az európai baloldal azért indította az újabb heves politikai támadássorozatot hazánk ellen, mert az ő szemszögükből rosszul állnak a dolgok, mert megállapodás körvonalazódik az európai pénzek folyósításáról Magyarország és az Európai Bizottság között.

Ujhelyi István, korábban az MSZP–DK európai parlamenti delegációjának vezetője, jelenleg független EP-képviselő a Facebook-posztjában úgy fogalmazott: elvárható, hogy a forrásokról zajló tárgyalások részleteibe a nyilvánosság a jelenleginél jóval bővebb belátást kapjon.

Hozzátette ugyanakkor azt is: Megbízható brüsszeli forrásaim szerint azonban a kormány most is megpróbál sunyizni, és az eredeti vállalásokhoz képest helyenként jelentősen módosította, felvizezte azokat a törvénymódosításokat, amelyeket nemrég fogadott, illetve fogad majd még el az Országgyűlés fideszes többsége annak érdekében, hogy leállításra kerüljön a hazánkkal szemben még áprilisban indított eljárás.

„Mint cseppben a tenger, ebben a megszólalásban minden rossz szándék benne van, amit a magyar baloldal eddig tanúsított a saját hazájával szemben, ráadásul logikai ellentmondást tartalmaz” – reagált Deutsch Tamás. Úgy véli, a képviselőnek az volt a célja, hogy ismét szándékosan Magyarország rossz hírét keltse a hazug gyanúsítgatással, továbbra is rosszindulatúan áskálódva hazája ellen.

„A baloldal újabb támadásai ellenére a magyar ügy győzelemre áll, bármennyire is vérforralóak ezek a támadások, higgadtan és nyugodtan el kell mondani a tényeket, mivel az igazság a mi oldalunkon áll” – tette hozzá lapunknak Deutsch Tamás.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább