Külföld

Deutsch: elég az EP baloldali frakcióinak magyarok elleni koncepciós eljárásaiból

Elég abból, hogy az Európai Parlament baloldali frakciói hosszú évek óta koncepciós eljárásokat kezdeményeznek és folytatnak Magyarország, a magyarok ellen – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az EP képviselőinek csütörtökön küldött levelében.

Deutsch Tamás,  a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője levelet küldött az európai parlamenti képviselőknek válaszul az EP baloldali frakcióvezetőinek hétfői, Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének címzett levélre.

A levélben az öt baloldali EP-frakció vezetője „ismételten valótlanságokat állítva kifejezték aggodalmukat egyes magyarországi jogalkotási fejlemények ügyében, és a Magyarországot jogosan megillető uniós források politikai okokból történő további visszatartását sürgetik” – emlékeztettek.

Deutsch Tamás levelében közölte: az EP baloldali frakcióvezetői egyes Magyarországon tervezett jogszabálymódosításokat ürügyként megemlítve annak a politikai elvárásuknak adtak hangot, hogy a helyreállítási és ellenállóképességi eszköz (RRF) forrásaihoz az Európai Bizottság Magyarországnak semmiképpen se engedélyezzen hozzáférést.

Kiemelte: az öt frakcióvezető eljárásáról a magyaroknak az 1950-es évek kommunista diktatúrájának abszurditása, az állampárt és a politikai rendőrség által szervezett, úgynevezett koncepciós perek világa jut eszébe, amikor a diktatúra hatalomgyakorlói a politikai akaratuk érvényesítése végett látványos külsőségekkel, hazugságokra épített jogi köntösbe bújtatott eljárásokat, büntetőpereket szerveztek. Ezekben az eljárásokban már jó előre eldöntötték az eljárás alá vontak, a vádlottak bűnösségét kimondó bírósági ítéleteket – emlékeztetett.

„Soha nem gondoltuk volna, hogy a XX. századi embertelen diktatúrák gyakorlata a XXI. század szabad Európájában újra valósággá válhat” – fogalmazott.
A jóakaratú magyarok a lehető leghatározottabban visszautasítják az 50-es évek koncepciós pereire emlékeztető módszert, ami a nyers politikai nyomásgyakorlást jogi köntösbe bújtatva akarja megvalósítani – zárta levelét Deutsch Tamás.

mandiner , vadhajtasok , vadhajtások , telex, reuters , 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább