Külföld

Deutsch: Brüsszel politikai okokból tartja vissza a helyreállítási alap pénzeit

Egyértelműen az LMBTQ-lobbi befolyása áll amögött, hogy az Európai Unió nem folyósítja Magyarország számára a helyreállítási alapból őt megillető összegeket. Deutsch Tamás EP-képviselő elmondta, ezt egy olasz politikus tette nyilvánvalóvá a héten.
Egyértelműen nyilvánvalóvá tette a Magyarországgal szembeni brüsszeli visszaélést Paolo Gientiloni olasz politikus, az Európai Bizottság tagja egy beszédében, amelyet az uniós pénzügyminiszterek találkozóján mondott el – fejtette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a Vasárnapi Újságnak adott interjújában.

A politikus kifejtette, Gientiloni bejelentése azért is drámai, mert a magyar képviselők nem is olyan régen, az elmúlt év végén nyilvánosan már megkérdezték: igaz-e, hogy Brüsszel politikai-ideológiai alapon tartja vissza az uniós helyreállítási alapból Magyarországnak járó összeget, amire ő akkor egyértelmű nemmel válaszolt.

Legutóbbi bejelentése tehát egyszerre leplezi le az uniós álláspontot, és azt, hogy ő maga nyilvánosan hazudott. Deutsch Tamás elmondása szerint

Gientiloni azt jelentette be, hogy Brüsszel azért nem folyósít, mert a gyermekvédelmi törvény miatt aggályosnak tartja a magyar parlamentarizmus hitelességét.

A magyar képviselő elmondta, a kormány határozottan fog fellépni e politikai magatartás ellen, miközben a képviselők az Európai Parlament összes fórumán napirendre tűzik az ügyet, mert a parlament is hatással tud lenni a bizottság döntéseire.

Egyértelmű, hogy Brüsszel kettős mércét alkalmaz az unión elül, ami különösen a közép-európai, azon belül a jobboldali kormányzású tagállamokat sújtja – derült ki az interjú további részéből.

Deutsch Tamás felidézte azt uniós elnökségben soros Franciaország köztársasági elnökének, Emmanuel Macronnak a nemrég elmondott beszédét, amelyből szerinte az derül ki, hogy a francia politikus fontosnak látja tárgyalni minden egyes tagországgal, ugyanakkor elképzelései között világosan sejlik fel, hogy a nemzetállamokra épülő uniót egy európai szuverenitás váltsa fel, amely nemcsak kifelé jelent gazdaságilag, jogilag, katonailag egységes Európát, hanem egyfajta belső szuverenitást is jelentene. Deutsch szerint ez megengedhetetlen.

Újságírói kérdésre válaszolva a képviselő elárulta, nem városi legenda, hogy az Európai Parlament nem egy politikusa, miközben az ülések alatt határozottan védi a „Soros-szervezetek által diktált mantrát”, a folyosón vállon veregeti, és gratulál a fideszes politikusoknak.

Meghasonlottság jellemzi az európai politikát, fejtette ki. Példaként Hollandiát említette, ahol a miniszterelnök – hangsúlyozta: nem egy NGO – jelenti ki, hogy a holland rendőrségen belül intézményesített rasszizmus érvényesül, vagyis a saját rendőrségét kritizálja. Másik példaként Ausztria került elő, ahol egészen egyszerűen megsemmisítették a köztársasági elnökválasztás eredményeit, hogy újakat hozzanak.

Forrás: Magyar Nemzet

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább