Külföld

Deutsch: Az önsorsrontó brüsszeli szankciós politikát meg kell változtatni!

„Az Orbán-kormány teljesítette a vállalását: eredményes tárgyalássorozat végén létrejött a megállapodás Brüsszellel, így elhárultak az uniós forrásokhoz való hozzáférés útjából a jogi és politikai akadályok.,2023-ban Magyarország rendelkezésére állnak az uniós pénzek, a mezőgazdaság továbbá eddig nem látott nagyságrendű támogatásokra számíthat” – idézte Deutsch Tamást a Fidesz EP-képviselőinek oldala.

Hozzátette, a nekünk járó uniós forrásokhoz való hozzáférés történetének műfaja azonban nem vígjáték:

továbbra is várható, hogy Brüsszelből újabb akadályokat akarnak gördíteni az uniós források tényleges felhasználásának útjába.

A lényeg azonban, hogy Magyarország minden vállalását teljesítette, az uniós források hazánk rendelkezésére állnak, a fejlesztési pályázatok kiírásra kerülhetnek.

A kormánypárti EP-képviselő kiemelte: „a brüsszeli szankciós politika elhibázott, önsorsrontó, ezért azt meg kell változtatni, a szankciókat el kell törölni”. Felhívta a figyelmet: azok az Európán kívüli hatalmi szereplők, akik a brüsszeli szankciós politika támogatói, a szankciók miatt az EU nemzetgazdaságait sújtó kibontakozó gazdasági válságokat, az elszálló energiaárakat és az egekbe szökött inflációt csupán járulékos veszteségnek tartják. Itt az ideje, hogy Európa végre a saját érdekeit képviselje, hogy a brüsszeli bürokrácia is belássa, a szankciós politika elhibázott: nagyobb gazdasági károkat okoz az európai nemzetgazdaságoknak, mint a szankciók célzottjának.

„Legfontosabb feladatunk, hogy az Európai Parlamentben ahhoz a józan kisebbséghez tartozva hallassuk a hangunkat, amelyik amellett áll ki, hogy a szankcióknak véget kell vetni” – húzta alá Deutsch.

A brüsszeli korrupciós üggyel kapcsolatban elmondta: lelepleződött a brüsszeli korrupciós gépezet. Megjegyezte, az összes eddig gyanúba keveredett EP-képviselő a szocialista frakcióhoz tartozik, Dobrevék és Ujhelyi, a dollárbaloldal frakciótársai. És ez csak a jéghegy csúcsa, brüsszeli források további EP-képviselők érintettségéről beszélnek. Hangsúlyozta: a brüsszeli korrupciós gépezetnek véget kell vetni.

Kizárt, hogy brüsszeli bürokrácia és a brüsszelita politikusok ezt a számukra hatalmi-politikai szempontból hasznos rendszert megváltoztassák.

„Ezen a rendszeren csak mi, európai választópolgárok tudunk 2024-ben változtatni. Akkor tudjuk felszámolni ezt a brüsszeli korrupciós gépezetet, ha nem azoknak adunk bizalmat a választásokon akik eddig ezt a brüsszeli korrupciós gépezetet működtették. Optimisták lehetünk, ez a lelepleződés egy nagy európai fordulathoz vezethet 2024-ben” – emelte ki a delegációvezető.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább