Belföld Gazdaság Külföld

Deutsch: az európai baloldal veszélyezteti egész európai energiaellátás biztonságát

Az európai és a vele szorosan együttműködő magyar baloldal veszélyezteti az egész európai energiaellátás biztonságát azzal, hogy javaslatával megakadályozná, hogy a földgáz és az atomenergia zöld minősítést kapjon – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Strasbourgban kedden.

Azzal összefüggésben, hogy az EP strasbourgi plenáris ülésén kedden vitázik, majd szerdán szavaz a nukleáris energiát és földgázt a környezeti szempontból fenntartható energiaforrások körébe soroló taxonómia rendelethez kapcsolódó EP-javaslatról, Deutsch Tamás azt mondta:

a jelenleg hatályos jogszabály baloldali megtorpedózása romba dönti Európa energiaellátásának biztonságát, és egekbe emeli az energia árát.

A baloldali javaslat elfogadása esetén “nem lesz energiaforrás, nem lesz energiaállátási biztonság, és az a kevés energia is megfizethetetlen lesz” – figyelmeztetett a fideszes EP-képviselő.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább