Külföld

Demokrata vezetésű államokból menekülnek el az amerikaiak

Az amerikaiak tömegesen költöznek el a baloldali államokból a rebublikánus államokba.

Tavaly egymillió ember költözött a baloldali irányítású államokból republikánus vezetésű államokba.

Az amerikai polgárok a magas adók és ingatlanárak, a rossz közbiztonság, illetve a növekvő bűnözés miatt menekülnek a baloldali államokból. A legfőbb vesztesek New York és Kalifornia államok, míg a nyertesek elsősorban Texas, valamint Florida.

The Federalist és a Wall Street Journal statisztikai, illetve népszámlálási adatokra hivatkozva írja, hogy csak 2021-ben egymillió amerikai döntött úgy, hogy a baloldali demokrata vezetésű államokból átköltözik a republikánus irányítás alatt lévő államokba.

Tavaly a legnagyobb népességvesztést elszenvedő demokrata államok New York, Kalifornia és Illinois voltak. A költözés nyertesei pedig Texas, Florida és Arizona.

New York állam lakossága 2021-ben 319 ezerrel csökkent, míg Texas állam lakossága 310 ezerrel nőtt.

A republikánus Idaho állam népessége 3 százalékkal nőtt, míg a demokraták fellegvárának tekinthető főváros, Washington D.C. lakossága ugyanennyi százalékponttal csökkent.

A demokrata vezetésű államokban nagyok magasak és folyamatosan nőnek a megélheti költségek, külön kiemelve a lakhatási költségeket, az albérlet- és ingatlanárak ugyanis az egekben vannak.

A közbiztonság folyamatosan romlik, illetve a nő a bűnözési ráta.

A 2020 májusától kezdődő erőszakos jellegű radikális baloldali Black Lives Matter tüntetések elsősorban a demokrata vezetésű államokban, nagyvárosokban robbantak ki.

A republikánus vezetésű államok vállalkozásbarátabbak, így könnyebb ott munkahelyet találni, alacsonyabbak az adók és a lakhatási költségek, illetve kisebb a bűnözési ráta.

Forrás: Origo

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább