Declan Rice-nak (fehérben) nem tetszett, ahogy tizenegyest kapott a magyar válogatott (Fotó: Árvai Károly)

A kedd este lejátszott Anglia–Magyarország (1–1) világbajnoki selejtező 22. és 27. perce között történtek jelentik az egyik fő beszédtémát a találkozót követően. A meccs 22. percében harcolt ki a magyar válogatott tizenegyest – amit aztán Sallai Roland higgadtan értékesített is –, majd a 27. percben Szalai Attila rúgta meg Harry Kane-t a tizenhatoson belül, ám ott a büntető elmaradt.

A Loic Nego kiharcolta büntető kapcsán a Twitteren megoszlanak a vélemények, ahogy a brit lapok is eltérően látják az eseményeket, akad, aki szerint Nego egyenesen belefejelt a labdát tisztán elrúgó Luke Shaw lábába, mások szerint a Manchester United védője olyan magasra emelte a lábát, mintha a Karate Kölyök című film első részének utolsó mozzanatát próbálta volna előadni.

 

 

Az angol játékosok közül Declan Rice foglalkozott bővebben az esettel, szerinte Nego mutatványa is kellett a tizenegyeshez.

„Amikor ilyen magasra emeled a lábad a tizenhatoson belül, az büntető, de ebben az esetben szerintem ez nem feltétlenül volt az, a magyar játékos szánalmas alakítása is kellett hozzá, hogy a játékvezető megadja. Mondhatjuk, hogy nem játszottunk jól egy olyan meccsen, amelyet domináltunk, összehoztunk egy buta tizenegyest, és a végén hiányzott belőlünk a gyilkos ösztön” – beszélt az ITV kamerája előtt a West Ham középpályása a mérkőzést követően.

Három perccel aztán, hogy Sallai Roland értékesítette a megítélt büntetőt, a magyar tizenhatoson belül Harry Kane került a földre Szalai Attila mellett: úgy tűnt, a Fenerbahce védője a labda helyett a Tottenham csatárának lábát találta el. Ahogy a Sky Sports a szöveges élő közvetítésében fogalmazott: „a magyar játékos egy jól időzített szabálytalansággal takarította el a labdát, amit a játékvezető nem vett észre.

Forrás: Nemzeti Sport Online,