Belföld

Deák Dániel: Sok politikus már megbánta, hogy belevágtak az előválasztásba

🔥Baloldali káosz: a hozzám eljutott információk alapján sok baloldali politikus már megbánta, hogy belevágtak az előválasztásnak nevezett színjátékba, belső fórumokon egymást hibáztatják a tegnapi hatalmas kudarc miatt és nyíltan kimondják azt is: a kormány hibáztatása csak egy kommunikációs trükk, nincsen rá semmilyen bizonyítékuk. Nézzük a részleteket!

1️⃣A baloldal már legalább fél éve készül az előválasztásra, amely gyakorlatilag egy nagy adatgyűjtés, a kampányban a most összegyűjtött személyes adatokat akarják majd felhasználni a mozgósításhoz.

2️⃣Nem a választók döntési lehetőségéről van tehát szó, a végeredményt már réges régen tudni: Karácsony Gergelyt hozzák ki nyertesnek a folyamat végén, az egyéni körzetek többségében szintén leosztották már egymás között a lapokat.

3️⃣Szintén fontos funkciója az előválasztásnak, hogy ezzel szeretnék legitimálni azt az elvtelen alkut, melynek keretében Gyurcsány Ferenctől a Jobbikig saját identitásukat feladva létrehozták a baloldali összefogást. Erre azért van szükség, mert több párt is Gyurcsányékkal szemben jött létre korábban, így hiteltelen az alkujuk.

4️⃣A hozzám eljutott belsős információk alapján azonban ma már sok baloldali politikus megbánta, hogy belementek az előválasztásba, hiszen egy sima aláírásgyűjtéssel is megcsinálhatták volna az adatgyűjtést, nem kellett volna ekkora felhajtás hozzá.

5️⃣Azt is kifogásolják többen a baloldalon belül, hogy rengeteg erőforrást feleslegesen elhasználnak, az igazi kampányra már nem marad elég forrásuk, közben pedig saját magukat járatják le az olyan botrányokkal, mint amelyet tegnap is láttunk.

6️⃣Nem tévedtek, akik így gondolták: nagyon amatőr informatikai rendszert sikerült összerakniuk, ami már a pénteki teszt során is lefagyott, élesben pedig még soha nem használták. Ugyancsak nagyon kínos a baloldal számára, hogy az eddig leadott szavazatok elszálltak, egyszerűen eltűntek a rendszerből. Elég embert sem vettek fel, még csak most próbálnak találni például operátorokat 2000 forintos órabérért cserébe.

7️⃣Ebben a kínos helyzetben a baloldali politikusok a háttérben egymást hibáztatják, tartanak tőle, hogy hétfőre sem sikerül rendbe hozni a rendszerüket. Nyíltan elismerik továbbá, hogy a kormányra mutogatás csak egy kommunikációs trükk, nincsen rá semmilyen bizonyítékuk, azt csupán a baloldali törzsszavazóknak szánták, hogy ne menjen el a kedvük az egésztől.

‼️A helyzet értékelése: a baloldal már sokadszorra bizonyítja, hogy kormányzásképtelen, még egy előválasztást sem képesek megszervezni normálisan. Mára már megbánták, hogy belevágtak, hiszen enélkül is le tudták osztani egymást között a helyeket. A kormányra mutogatás pedig egészen nevetségessé tette őket, még a balliberális sajtóban is élcelődtek rajta, ezzel a kommunikációs trükkel legfeljebb a legelvakultabb törzsbázist tudják meggyőzni.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább