Sport

Dárdai Márton 21 évesen még nem tudja, hogy a magyar vagy a német válogatottat választja-e?

Dárdai Pál 21 esztendős fia, Márton a Kickernek adott interjújában elmondta, még nem döntötte el, hogy a jövőben a német vagy a magyar labdarúgó-válogatottban szeretne-e szerepelni.

Dárdai Pál vezetőedző középső fia is a német másodosztályú Hertha játékosa, a középhátvéd a jelenlegi idényben eddig összesen 15 mérkőzésen lépett pályára, stabil pontja a berlini védelemnek.

A 188 centiméter magas védő az elmúlt években végigjárta a német korosztályos csapatokat, 2022 márciusában pedig az U21-es együttesben is bemutatkozhatott, melyben azóta összesen hét alkalommal léphetett pályára, s végigjátszotta a válogatott november 17-i, Észtország elleni, 4–1-re megnyert Európa-bajnoki selejtezőjét is.

Dárdai Mártonnal a válogatott összecsapások után a Kicker készített interjút, amiben szóba került a folytatás is – a hátvéd megkapta a kérdést: magyar-német kettős állampolgárként a felnőttek között is német címeres mezben képzeli el a jövőjét?

„Ezen még nem sokat gondolkoztam. Most az itteni meccsekre koncentrálok, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Ezt megelőzően játszottam már az összes német korosztályos válogatottban, de a végén úgy is az én döntésem lesz. Erre viszont van még időm” – árulta el a játékos.

Mint ismert, Dárdai Pál 61-szer lépett pályára a magyar válogatottban, míg legidősebb fia, a 24 esztendős Dárdai Palkó ugyancsak Marco Rossi gárdáját választotta, amiben tavaly novemberben debütált is. A középhátvéd Dárdai Márton mellett ott van még a 17 éves Bence is, akit óriási tehetségnek tartanak, ő a Hertha játékosaként egyelőre csak a német korosztályos alakulatokban szerepelt, az U17-es csapattal idén ráadásul Európa-bajnokságot nyert.

Forrás: M4Sport,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább