Külföld

Daniel Freund ma Magyarországra érkezik

„Ez újabb felvonása a hazánkkal szemben Brüsszelben évek óta folytatott politikai boszorkányüldözésnek” – értékelt az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója.

„A napnál is világosabb, hogy Brüsszel a legprimitívebb politikai nyomásgyakorlási célokból tartja vissza a nekünk magyaroknak jog szerint járó uniós pénzeket, a legújabb budapesti vizitjük is ehhez illeszkedik” – ezt még Deutsch Tamás EP-képviselő nyilatkozta múlt héten annak kapcsán, hogy május 15-én Magyarországra látogat az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága.

Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója a látogatás kapcsán a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott:

Ez újabb felvonása a hazánkkal szemben Brüsszelben évek óta folytatott politikai boszorkányüldözésnek.”

Kovács Attila emlékeztetett: a bizottság április 25-én meghallgatásán azzal vádolta Magyarországot, hogy diszkriminálják, és maffiaszerű módszerekkel zsarolják a külföldi vállalkozásokat, elsősorban a német cégeket.

Vizsgálat aktuálpolitikai érdekek mentén

A szakértő szerint hiába magas továbbra is a befektetési kedv és a bizalom a hazánk iránt, Arne Gobertnek, a Magyarországon működő német cégeket és vállalatokat tömörítő Német Gazdasági Klub elnökének egyszerűen

nem engedték meg, hogy felszólaljon az említett meghallgatáson és ellentmondjon a hamis állításoknak.

Kovács Attila felhívta a figyelmet arra is, hogy a bizottságban ott van hazánk örök kritikusa, Daniel Freund is, ami jól mutatja, mennyire csak aktuálpolitikai igényeket szolgál ki a vizsgálódás.

(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább