Kiemelt Külföld

Dánia: nem dolgoznak csak a segélyből élnek

olvasási idő:50 másodperc

Baloldali politikusok szerint akkor gyűjtsék a szemetet a parkokban…

Egyre nagyobb a feszültség Dániában az országba özönlő, döntően muszlim vallású migránsok miatt, akiknek a többsége semmit nem dolgozik, csak felveszi a szociális segélyt – írja tv2lorry.

– Ha el tudott jönni Helmandból Hundige-ba, akkor lemehet a parkba és szemetet is gyűjthet. (Helmand tartomány, Afganisztán, Hundige- Koppenhága külvárosi, bevándorlók lakta kerülete) – panaszkodott Twitter üzenetében Morten Dahlin, a Venstre Dánia párt egyik szóvivője, aki a Greve-i városi tanácsnak is a tagja.

A bejegyzés tulajdonképpen folytatása a liberális Venstre Párt azon  javaslatának, amelyet a párt szerdán ismertetett. A Venstre meg akarja szüntetni azt a jogot, hogy azok aki bevándorlóként Dániába érkeznek “alanyi jogon” szociális juttatásokat (havi pénz, lakhatás) kapjanak a semmire.

Ha nem talál munkát, az önkormányzatnak kell valami hasznos munkát biztosítania például a települését rendben és tisztán tartja- írta szintén a Twitteren Dahlin.

A javaslat ellen egyelőre csak a koppenhágai “utcaseprők érdekképviselete” szólalt fel, féltve munkájukat. Szerintük szaktudást igényel a munkájuk, megemlítik a gépesítést, amellyel nem rendelkeznek a bevándorlók.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább