Külföld

Dán miniszter: Csak két nem létezik

A genderideológiát háttérbe szorítják Dániában, és ennek keretében betiltották a gyermekek nemi megváltoztatását.

Marie Bjerre, Dánia esélyegyenlőségi minisztere egyértelműen elutasította a genderideológiát – írja az exxpress.at. A politikus a parlamentben világossá tette: „Csak két nem létezik, következésképpen a transz férfiak nem biológiai férfiak, a transz nők nem biológiai nők.”

Ezzel a dán miniszter egyértelműen szembehelyezkedett a genderaktivistákkal, akik lényegében azt állítják, hogy az ember nem születik férfinak, illetve nőnek, hanem azzá válik. Vagyis az egyénre bízza a döntést a tekintetben, hogy melyik nemhez tartozónak vallja magát.

Dániában a szociáldemokraták a liberális-konzervatív Venstre párttal és a szociálliberális Moderaterna párttal együtt kormányoznak. A Mette Frederiksen szociáldemokrata miniszterelnök vezette koalíció azonban sok kérdésben teljesen más utat jár be, mint az SPD és az SPÖ Németországban és Ausztriában. Ez nemcsak a nagyon korlátozó migrációs politikát érinti, hanem a genderideológia háttérbe szorítását is.
A dán egészségügyi minisztérium már 2023 nyarán bejelentette, hogy a jövőben teljesen betiltja a gyermekek nemi megváltoztatását.

Norvégia is felül akarja vizsgálni a kiskorúak nemváltására vonatkozó jogszabályait. Ez előírná, hogy pubertás blokkolók, transzszexuális hormonok és sebészeti beavatkozások csak kutatásban engedélyezhetők, klinikai körülmények között már nem.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább