Kiemelt Külföld

Dagad az EU korrupciós botránya: mindent bevallott Eva Kaili élettársa

A vallomásból kiderül, a titkos bűnszervezet nemcsak a katariak, hanem a marokkóiak érdekét is szolgálta a kenőpénzért cserébe.

Vizsgálati fogságba helyezték az EP korrupcióval gyanúsított alelnökét és társait. Ezt követően az Európai Parlament visszavonta Eva Kaili alelnöki megbízatását.

Belga és olasz sajtóértesülések szerint a politikus élettársa, Francesco Giorgi beismerő vallomást tett a belga nyomozó hatóság előtt. Erről ír a Le Soir és a La Repubblica is. Ez a két portál jutott hozzá azokhoz a hivatalos dokumentumokhoz, amelyekben Francesco Giorgi vallomása található.

„Bármit megteszek azért, hogy az élettársam kiszabaduljon, és a 22 hónapos lányunk mellett lehessen” – Francesco Giorgi azt reméli, hogy a vallomásért cserébe ejtik Kaili letartóztatását.

Katar mellett Marokkó is szóba kerül

Az élettárs vallomásából kiderült továbbá, hogy „a titkos bűnszervezetük” nemcsak a katariak, hanem a marokkóiak érdekét is szolgálta a kenőpénzért cserébe. Francesco Giorgi azt állítja, hogy az egész ügy kiagyalója az a korábbi olasz nemzetiségű európai parlamenti képviselő, Pier Antonio Panzeri volt, akit már szintén letartóztatásba helyeztek a napokban – közölte a Mandiner.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább