Külföld

Cseh védelmi miniszter: Kifogytunk az Ukrajnának átadható hadifelszerelésből

Csehország is elérte teljesítőképessége határát.

Csaknem teljesen kifogytunk az Ukrajna támogatására átadható hadifelszerelésből, ismerte el Jana Černochová cseh védelmi miniszter. Azt is hozzátette, hogy Csehország katonai képességeinek rovására nem akarja fenntartani Ukrajna további támogatását.

„Csehország az egyik legnagyobb támogatója [Ukrajnának]. De őszintén be kell vallanom, hogy nem sok maradt azokból a katonai eszközökből, amit Ukrajna rendelkezésére bocsáthatunk”

-mondta Černochová. Hozzátette, hogy a cseh kormány tovább folytatja az ukrán katonák kiképzését cseh vagy lengyel területen.

A cseh védelmi miniszter szerint eddig Csehország 1,2 milliárd cseh korona (nagyjából 50 millió euró) katonai eszköztámogatást nyújtott Ukrajnának, ami nem egy nagy szám. Ugyanakkor ez csak a maradványértéke a régi katonai eszközöknek. Az eszközök névleges értéke 250 millió euró felett lehet.

(Körkép)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább