Belföld

Cseh Katalin: Nincs igaza Orbánnak

A baloldali Cseh Katalin szerint nincs igaza Orbánnak, az uniós állampolgárok az EP-ben bíznak a legjobban.

Az alábbi sorokat írta a Momentumos hazaáruló a közösségi oldalán:

Hiába váltak mára már rendszeressé Orbán Viktor EU-ellenes nyilatkozatai, az Eurobarometer legfrissebb felmérése szerint a megkérdezett magyarok 62 százaléka válaszolt úgy, hogy jó dolognak tartja hazánk uniós tagságát, és 79 százaléknyian gondolják úgy, hogy Magyarországnak előnyére vált az uniós tagság.

Emlékszünk arra is, hogy a magyar miniszterelnök nemrég zsákutcának nevezte az Európai Parlamentet és a nemzeti parlamentekből küldene képviselőket az EP-be. Tudjuk jól, hogy miért. Mert az Európai Parlamentben nem az ő szája íze szerint történnek a dolgok. És ez így is fog maradni.

Az európai állampolgárok az uniós intézmények közül leginkább az EP-ben bíznak meg, és 58 százalékuk nagyobb szerepet szeretne a parlamentnek a jövőben. Az EP fő feladatának pedig a demokrácia megvédését tartják a megkérdezettek.

És erről szól a jogállamisági mechanizmus. Nem kérdés, hogy használnunk kell a jogállamisági mechanizmust, ezt az eszközt azért hoztuk létre – tudom, mert egyedüli magyar EP-képviselőként én is ott ültem a tárgyalóasztalnál –, hogy megvédjük közös, európai értékeinket a közösségünkön belül.

Tehát Cseh Kata szerint többségben vannak az EU-párti magyarok.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább