Belföld

Cseh Katalin büszke, szerinte az ő munkája miatt kaptuk meg az uniós forrásokat

– Amit semmiképp se felejtsünk el, amikor arról olvasunk, hogy az Európai Bizottság most tízmilliárd eurót folyósít Magyarország számára: ez az összeg csupán egy előleg​ abból az alapból, amelyet azért fagyasztottak be, mert az Orbán-kormány teljesen leépített​e a jogállamot és az unió egyik legkorruptabb államává tett​e Magyarországot – fogalmazott közösségi oldalán Cseh Katalin, miután az Európai Bizottság hamarosan bejelentheti a Magyarországnak járó uniós források egy részének folyósítását.

A Momentum EP-képviselője büszkén számolt be arról, sikerült kemény munkával elérniük, hogy a kohéziós támogatást hazánk is megkaphassa.

A Momentum EP-képviselője bejegyzésében leírja, arra is büszke, hogy a munkájuknak hála sokkal komolyabb a kontroll az uniós pénzek felett. Cseh Katalin ugyanakkor megnyugtat, a jövőben is azon fognak dolgozni, hogy több uniós forrás érkezhessen az országba.

Tudjuk, a munkánk nem ért ezzel véget, Magyarország még mindig messze nem jogállam, de meggyőződésünk, hogy további reformok is kikényszeríthetők a magyar kormánytól, amellyel ha kis lépésenként is, de egy európaibb országgá válhatunk.

És azon dolgozunk továbbra is, hogy még több uniós forrás érkezhessen az országba a kormányt megkerülve, közvetlenül az uniótól – jelezte híveinek.

Sikernek siker, de nem az övé

Cseh Katalin valóban sokat fáradozott az elmúlt hónapokban, hiszen minden lehetséges eszközt és felületet megragadott azért, hogy Magyarországot lejárassa és a hazánknak járó uniós forrásokat ne folyósítsák. (Mint ismert, az Európai Bizottság az elmúlt hónapokban bizonyos „mérföldkövek” teljesítéséhez kötötte a Magyarországnak járó uniós források folyósítását.)

Az EP-képviselő nem pihent, még a nemzeti ünnepeinken sem, október 23-án például közös sajtótájékoztatót tartott a Magyarországot olykor napi tíz–húsz bejegyzésben kritizáló Daniel Freund, a szocialista holland Thijs Reuten és a néppárti Petri Sarvamaa társaságában, ahol arról győzködték a brüsszeli döntéshozókat, ne adják oda a minket illető pénzt. Cseh Katalin akkor úgy fogalmazott,

a bizottságnak nem szabad engedni a zsarolónak, vagyis lényegében amellett állt ki, hogy Magyarország ne kapja meg a neki jogosan járó uniós forrásokat.

Lesz miről beszélgetni a pszichológussal
Talán érdemes lenne Cseh Katalinnak egy beszélgetést is beiktatnia terapeutájával, ahol arra keresnének választ, hogy a Momentumos EP-képviselő miért tekint valamit saját sikernek, ha az ellen valójában foggal, körömmel harcolt?

Magyarország ellen kampányoló politikus a folyósításról szóló hírek megjelenése után a Renew liberális csoport közleményéhez csatlakozott, amelyben úgy fogalmaznak:

A magyar kormánynak nyújtott uniós források kifizetéséről szóló döntés aggályokat vetne fel az Európai Bizottság jogállamiság fenntartása iránti elkötelezettségével kapcsolatban.

Megjegyzendő, hogy Cseh olykor a munkahelyét használja pszichológiai felületnek, legutóbb az Európai Parlamentben tárulkozott ki terápiás jelleggel és panaszolta be Magyarországot.

(Magyar Nemzet)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább