Külföld

Cseh belügyminiszter: Az új migrációs paktum elfogadása jó hír

Az Európai Parlament által szerdán jóváhagyott új európai uniós migrációs és menekültügyi paktum jó hír mindazok számára, akik elégedetlenek a jelenlegi helyzettel – állítja Vít Rakusan cseh belügyminiszter a CTK hírügynökségnek elküldött nyilatkozatában.

„Lehetővé teszi (a paktum) az Európai Unió külső uniós határainak hatékonyabb védelmét és a menekültek gyorsabb kitoloncolását. Másfelől egyetlen tagállamot sem fog kötelezni a migránsok befogadására saját területén” – olvasható a Vít Rakusan nyilatkozatában.

Következő lépésként szükséges lesz tárgyalni majd az EU-n kívüli országokkal – véli a cseh belügyminiszter –, és az eddiginél hatékonyabb segítséget nyújtani azokon a helyeken, ahonnan a migráció kiindul.

Andrej Babis volt kormányfő, az ellenzéki Igen – Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) mozgalom elnöke viszont úgy látja, hogy a paktum a migrációs problémát nem oldja meg és rejtve magában foglalja a kvótákat is.

„A paktum a migrációt nem oldja meg, ellenkezőleg a migránsokat már régen meghívta Európába” – mutatott rá Andrej Babis az X-közösségi oldalon megjelent bejegyzésében.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább