Belföld

Cseh: A jogállamisági mechanizmus tavaly január óta létezik, itt az ideje, hogy használjuk

Cseh Katalin a Momentum hazaáruló Európai parlamenti képviselője szerint az Orbán-kormánynak nincsenek valódi válaszai.

Ezt írta a közösségi oldalára:

Miközben Orbán Viktor is tudja, hogy veszíteni fog az Európai Bíróságon február 16-án, addig a kormánya egy semmitmondó válaszlevelet küldött az Európai Bizottság jogállamisági kifogásaira.

Ebből a válaszból csak az derül ki, hogy az Orbán-kormánynak nincsenek valódi válaszai a Bizottság konkrét kifogásaira, azt pedig már megszokhattuk az elmúlt tizenkét évben, hogy Orbán nem a problémák megoldásában, hanem azok kiélezésében érdekelt – ennyiből áll politikája.

A jogállamisági mechanizmus tavaly január óta létezik, itt az ideje, hogy használjuk. Az Európai Unió ugyanis több mint tíz éve nem tud mit kezdeni a közös értékeinket és a demokráciát lábbal tiprókkal, a jogállamisági mechanizmussal azonban végre van egy hatékony eszköz a kezünkben.

A választások után pedig olyan kormány fogja vezetni Magyarországot, amelyik ellen fel sem merül senkiben, hogy megindítsák a jogállamisági mechanizmust.

A kormányváltás után mindannyiunk Magyarországát visszavezetjük az európai útra.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább