Kiemelt Külföld

Csecsenek harcolnak kurdokkal Belgiumban (videó)

Egy ember már meghalt…

Pár napja fellángoltak a harcok a csecsen és a kurd bevándorlók között a belgiumi Liège-ben és Verviers-ben. A médiába megjelent videók szerint többek között kalasnyikovval mentek egymásnak.

A fegyveres konfliktus során egy fiatal csecsen bevándorlót támadott meg egy feketeruhás, fegyveres kurd banda. Kocsival próbált elmenekülni a helyszínről, de utolérték és és lelőtték. A csecsen férfi később belehalt sérüléseibe. Két másik lőtt sérültről is szólnak a hírek. Egy közeli benzinkút tulajdonosa és egy vevő is megsérült, a kamerafelvételek alapján 3 kurdot vettek őrizetbe.

Másnap a csecsenek Verviers-ből (ahol jelentős csecsen közösség van) Liège-be utaztak, hogy bosszút álljanak a helyi kurd közösségen.

A rendőrség nagy erőkkel, több, mint 100 fővel lezárta a városrészt. A környéken parkoló autókban lőfegyvereket, köztük egy Kalasnyikovot találtak.

Az összecsapások során a vallon tömegközlekedési társaság, a TEC által üzemeltetett buszt is széttörték, ezért pár napra felfüggesztették a buszjáratokat a környéken.

A rendőrök őrizetbe vettek 28 embert, főleg csecseneket, akik közül többségnek van bűnügyi múltja. A pénteki erőszakban Liège-en és Verviers-en kívüli területekről származó csecsenek is részt vehettek.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább