Külföld

Csatornába öntöttek háromezer liter alkoholt a tálibok Kabulban

Csatornába öntöttek háromezer liter alkoholt a tálibok Kabulban

Mintegy háromezer liter szeszesitalt öntöttek egy kabuli csatornába az afgán hírszerzés ügynökei annak keretében, hogy a tavaly augusztusban hatalomra került tálibok állításuk szerint szigorúan fellépnek az alkohol árusítása ellen.

Az eredetileg a kabuli Hírszerzési Főigazgatóság által a Twitteren vasárnap közzétett videofelvételen maszkot és egyenruhát viselő férfiak kék műanyaghordókból borítják a csatornába a szeszt. Előtte megbilincselt férfiak is láthatók.

A muszlimoknak tartózkodniuk kell az alkohol előállításától és leszállításától

– mondja a hírszerzés egyik illetékese a videóban. A hatóság tájékoztatása szerint három embert vettek őrizetbe, de az nem derül ki, hogy mikor volt az akció és mikor semmisítették meg a szeszesitalt.

Az alkoholtartalmú italok árusítása és fogyasztása egyébként az előző kormány alatt is tilos volt, de a tálibok sokkal szigorúbban betartatják ezt az előírást. Augusztus 15., azaz a hatalomra kerülésük óta megszaporodtak a razziák, köztük a kábítószer-fogyasztók elleni fellépések is.
Forrás: Index,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább