Sport

Csányi: személyesen hívom meg Karácsonyt és Fekete-Győrt a következő meccsre

Az ország legnagyobb uzsorása elfelejtett akkor megszólalni, amikor a libernyákok támadták a magyar sportot, a szurkolókat…

Közleményt adott ki szombat reggel a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Csányi Sándor, akinek elege van abból, hogy politikusok megkérdőjelezik egymás nemzeti elkötelezettségét és a válogatott melletti kiállásukat.

Legutóbb Budai Gyula parlamenti képviselő tartotta fontosnak megüzenni Karácsony Gergelynek és Fekete-Győr Andrásnak, illetve „a többi libernyáknak, aki kamuból jár ki a nemzeti 11 meccsére, hogy ne jöjjenek ki a magyar válogatott soron következő mérkőzéseire! Maradjanak otthon, Fegyőr vegye fel a román mezt, KariGeri pedig keljen fel időben és nézze meg mekkora dugók vannak Budapesten!”

Csányi azt írja:

A politikát figyelő állampolgárként időnként szórakoztatónak, de alapvetően azért nagyon elkeserítőnek tartom a negatív kampányra építő politikai kommunikációt. A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőjeként viszont mindent meg is fogok tenni azért, hogy a futball kimaradjon ezekből a politikai küzdelmekből. A futball ugyanis mindenkié! Legyen kormánypárti, ellenzéki, bizonytalan vagy bármilyen szavazó, gondoljon bármit is a világról, mindenkit szívesen látunk a mérkőzéseken. Azt is, aki évtizedek óta drukkol a magyar válogatottnak, és azt is, aki csak mostanában szerette meg ezt a fantasztikus játékot, vagy éppen csak most készül megszeretni.

Határozottan kérem a politikusokat, hogy a magyar futballt ne használják fel politikai harcaikban, ne próbálják megosztani a közönségünket, a magyar szurkolókat. A magyar futballnak minden támogatásra és minden támogatóra szüksége van, pártállástól függetlenül. Talán csak azokra nincs, akik ezt nem értik meg. A válogatott mérkőzéseken minden politikust szívesen látunk a nézőtéren, bármelyik párt tagjai is legyenek. Egyben jelzem, hogy a magyar csapat következő hazai mérkőzésére személyesen hívom meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást is.

„Határozottan kérem a politikusokat, hogy a magyar futballt ne használják fel politikai harcaikban, ne próbálják megosztani a közönségünket, a magyar szurkolókat.” mondattal csak az a gond, hogy Karácsony és Fekete-Győr voltak azok akik az elmúlt x évben nem csináltak mást mint „a magyar szurkolókat használták fel a politikai harcaikban és próbálták megosztani a magyar szurkolókat. Ők azok akik megfúrtak egy olimpiát és most fúrnak egy atlétikai világbajnokságot.

Néhány napja Marco Rossi szövetségi kapitány kérte nyíltan a szurkolókat, hogy ne cigányozzanak és ne buzizzanak a lelátón. Lehet tippelni kinek, kiknek a nyomására mondta ezt Rossi.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább