Kiemelt Külföld

Csalódott volt a szír migráns, 245 autó ablakát törte be kalapáccsal

Egy hónapig pusztított frusztrációból a 31 éves szír migráns Németországban, Hamburgban.

 

A „menedékkérő” nem válogatott éjszakai portyáiban, nem számított neki az autó márkája, sem a jármű mérete. A lényeg az volt, hogy betörje a szélvédőket. Volt olyan éjszaka amikor 20 autó ablakát törte be .

A sorozat május 3-án kezdődött, és a pusztítás idővel Hamburg több kerületére és elővárosára is kiterjedt. A befogadott menedékkérő végigkalapálta a környéket. Az általa tönkretett szélvédők némelyike több ezer euróba került. Az egyik éjszaka egy kórház parkolójában pusztított.

A járőrök éjszakákon át figyelték a különösen érintett Rissen, Osdorf, Blankenese és Stellingen városrészeket. Kezdetben sikertelenül, így négy héten keresztül tombolt a migráns. A napokban azonban sikerült elfogni.

Elégedetlen volt helyzetével, ki kellett adnia magából a csalódottságát, a feszültséget – mondta beismerő vallomásában. Az okozott kár százezrekre rúg.

A szíriai férfi előzetes letartóztatásba került. Hamarosan pszichiátriai vizsgálat alá vetik. Bár ezt lehet akkor kellett volna, mikor beengedik az országba. Vagy inkább a kontinensre…

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább