Belföld

Csaknem négyszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

olvasási idő:39 másodperc

Jönnek, csak jönnek…

371 határsértő ellen intézkedtek rendőrök és katonák péntek reggeltől hétfő reggelig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint péntek reggel 6 órától szombat reggelig 141, szombat reggeltől vasárnap reggelig 111, vasárnap reggeltől hétfő reggelig 104 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

A román, horvát és ukrán határszakaszon 15 embert fogtak el, ellenük idegenrendészeti eljárás indult. Az elmúlt héten az ország területén 1038 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza katonák és rendőrök. A megelőző héten – július 5-től 11-ig – a feltartóztatottak száma szintén 1038 volt. A román, horvát és ukrán határszakaszon 87 embert fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 17 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább