Külföld

CNN: Az Egyesült Államok 30 Abrams harckocsit küldhet Kijevnek

Az Egyesült Államok pár hete még azt mondogatta, hogy az Abrams harckocsik szállítása logisztikai képtelenség.

Miután Olaf Scholz bejelentette, hogy Leopard harckocsikat ad a kijevi rezsimnek, így az Egyesült Államok is beszállt az adakozási versenybe. Ki tudja jobban eszkalálni a háborút?

A CNN-nek nyilatkozó két amerikai tisztviselő szerint az Egyesült Államok hamarosan véglegesíti a terveket, hogy mintegy 30 Abrams harckocsit küldjön Ukrajnának.

A tankok tényleges szállítási időpontja még nem világos a CNN szerint, és általában több hónapot vesz igénybe a csapatok kiképzése a tankok hatékony használatára. Az egyik meg nem nevezett tisztviselő szerint az Egyesült Államok kis számú mentőjárművet is küldeni fog.

Ezek olyan lánctalpas járművek, amelyeket arra használnak, hogy segítsék a harckocsik harctéren történő javítását, vagy a harctérről történő kivonását egy másik, a frontvonal mögötti helyen történő szervizelés és karbantartás céljából.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább