Külföld

CNN: 3-4 nap alatt ellövik az ukránok, amit 1 hónap alatt gyárt le az USA

A CNN készített videóriportot abban az amerikai gyárban, ahonnan a lőszerek később Ukrajnába kerülnek. Mint a riportban elhangzott: állandó versenyfutásban vannak az idővel, mivel Ukrajnának rengeteg munícióra van szüksége.

A CNN által bemutatott, Pennsylvania állambeli gyárban havonta körülbelül 11 ezer darab 155mm-es tüzérségi lőszert gyártanak le. Mint a riportban elhangzott: állandó versenyfutásban vannak az idővel, ugyanis az ukrán hadsereg rendkívül sok lőszert használ el.

A HAVONTA LEGYÁRTOTT LŐSZERMENNYISÉGET ÁTLAGOSAN NAGYJÁBÓL 3-4 NAP ALATT TÜZELI EL AZ UKRÁN HADSEREG. 

A videóban részletesen bemutatták azt az eljárást is, amellyel ezeket a lőszereket gyártják.

A CNN riportjában azt is megemlítették, hogy az amerikai kormányzat újabb fegyvergyárakat létesít a közeljövőben Texasban és Kanadában azért, hogy elegendő lőszert tudjanak gyártani az ukránok mellett maguknak is. Doug Bush, az amerikai hadsereg beszerzésért felelős vezetője azt mondta, a koreai háború óta most zajlik a legnagyobb fegyvergyártás-bővítési program az Egyesült Államokban.  

Az ukrajnai háború kezdete óta nemcsak az Egyesült Államokban, hanem világszerte fegyverkezési verseny kezdődött, mivel a konfliktus rávilágított arra, hogy jelen pillanatban egy hadseregnek sincs elegendő készlete a fegyverekből ahhoz, hogy megvívjon egy nagy, intenzív háborút.

Forrás: Index

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább