Belföld

Célt tévesztett Tordai Bence akciója, inkább Karácsonyt kellene számonkérnie

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa és több aktivista szombat délelőtt a karmelita kolostor előtt „tüntetett”, amit a képviselő Facebook-oldalán is közvetítettek. Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök a múlt vasárnapi Fidesz-kongresszuson elmondta:

Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya.

Tordai és a baloldali aktivisták nem értenek egyet a kormányfő állításával: szerintük a miniszterelnök „emberek ezreinek a halálával viccelődött”.

Számításaik szerint 2010 óta több ezer ember halt meg kihűlés miatt az utcán, saját otthonában vagy éppen erdei viskókban. Tordai Bence szerint mindez azért történhetett meg, mert a Fidesz-kormány felelőtlen, érzéketlen, és embertelen.

Ugyanakkor ez egy célt tévesztett akció, hiszen a hajléktalanok védelme Budapesten fővárosi kompetencia, ez ügyben helyénvalóbb lenne a Városháza előtt fellépni.
Emellett fontos megemlíteni, hogy a héten Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője a miniszterelnök fent említett szavaira reagálva a magyar hajléktalanhelyzetet egy 2013-as, az amerikai fővárosban, Washingtonban készült fényképpel „ábrázolta”.

A baloldali politikus tehát hamisan azt a látszatot igyekezett kelteni, mintha a fotón egy magyarországi hajléktalan ember szerepelne.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább