Belföld

Ceglédi Zoltán: A Békemenet megtörte az ellenzék lendületét

Ceglédi Zoltán szerint a Békemenet megtörte az ellenzék lendületét

„Míg a Fidesznél százezrek, az ellenzéknél százak-ezrek tüntettek. Ne kerteljünk, ez kudarc” – írta a politikai elemző.

Ceglédi Zoltán a Szeged.hu oldalán közzétett írásában értekezik az október 23-i megemlékezésekről. Ceglédi előzetes várakozása az volt, hogy „Orbán Viktor épp lépéshátrányban és »mondáshiányban« szenved, míg az előválasztási relatív siker hájpjára felülő ellenzék lendületben és üzenetbőségben halad”. A politológus szerint azonban nem így történt.

Míg a Fidesznél százezrek, az ellenzéknél százak-ezrek tüntettek. Ne kerteljünk, ez kudarc”

– írta Ceglédi, hozzátéve, hogy Orbán Viktor a baloldali előválasztás után sikeresen mutatott alternatívát mennyiségben és tartalomban is.

Ugyanazokkal, ugyanúgy

Az, hogy az ellenzéki tüntetésen jóval kevesebb résztvevő volt, Ceglédi szerint egy félreértésen alapul, miszerint „Márki-Zay Pétert megválasztották közös miniszterelnök-jelöltnek, de egyébként minden mehet ugyanúgy”.

Szervezhetnek neki egy tök ugyanolyan rendezvényt, ugyanazokkal, ugyanúgy, miként 2010 óta szokás e politikai fertályon”

– írja a politológus.

Álláspontja szerint pont ezzel bukott el Karácsony Gergely. Ceglédi szerint míg Márki-Zay Péter pont azzal kampányolt az előválasztás során, hogy nemet mond a „változatlan összefogásizmusra”, ugyanakkor október 23-ára két „szék közt a pad alá esett a buli”, amikor is a leváltott ellenzéki vezetőkkel egy színpadon tüntetett.

Nem jöttek el azok a tömegek sem, akik MZP-t a második fordulóban győzelemre vitték, ugyanakkor nem csápoltak az új győztesnek a régi pártok szokásos tüntetésjárói sem”

– fogalmazott.

Nyitóképen: Ellenzéki tüntetők október 23-án. Fotó: Facebook

Forrás: Mandiner,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább