Belföld

Ceausescu utolsó tömegrendezvényéhez hasonlította a Békemenetet Hadházy Ákos

A baloldali politikus szerint Ceausescu a Békemenet „ötvenezrénél” több embert, kb százezret buszoztatott össze Bukarestre, de „nem járt vele túl jól”, hiszen ezt követően nem sokkal „el kellett menekülnie Bukarestből, két napra rá meg már ki is végezték egy laktanya udvarán”.
Hadházy Ákos hivatalos közösségi oldalán vont párhuzamot a román diktátor utolsó tömegrendezvénye és az október 23-i Békemenet között. Hadházy szerint Ceausescu a Békemenet „ötvenezrénél” több embert, kb százezret buszoztatott össze Bukarestre, de „nem járt vele túl jól”, hiszen ezt követően nem sokkal „el kellett menekülnie Bukarestből, két napra rá meg már ki is végezték egy laktanya udvarán”.

Hadházy Ákos a fentiekből következően két tanulságra hívta fel követői figyelmét:

1) A diktátorocskák nem lehetnek soha biztosak a hatalmukban, akármilyen jól szervezett utazási irodát alakítottak ki a tömegek, közmunkások buszoztatására.

2) Nem érdemes túltolni a diktátorkodást és érdemes időben kiszállni, mert minél későbbi a döntés a leszállásról, annál keményebb a landolás.

(A Ceausescuról készült utolsó fotót nem is tettem ide, de a diktátorocskák figyelmébe ajánlom)” – zárta bejegyzését a politikus.

Forrás: Mandiner

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább