Belföld

Caramelnek drukkolt Vona a Megasztárban

olvasási idő:1 perc, 44 másodperc

Cikinek tartja korábbi önmagát

Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke a Blikk Volt egyszer egy politikus című sorozatában arról beszélt: mióta maga mögött hagyta a politikát, könyvet írt, vlogot indított, közéleti beszélgetésekre jár, alapított egy céget, amivel egyebek mellett rendezvényeket szervez és marketingtanácsokat ad, azonban a Vona Gábor névvel piaci alapon nem egyszerű megélni.

Nem keresek annyit, mint politikusként, azt az egzisztenciát fel kellett adnom, ami frakcióvezetőként volt – mondta a lapnak.

Vona Gábort sok kritika éri a Jobbik néppártosodása előtt aktív, militáns stílusú Magyar Gárda miatt, az egykori pártelnök szerint azonban bár sokak számára a Magyar Gárda„ emléke egy szélsőjobboldali szabadcsapat, ami a magyarországi cigányság és zsidóság és úgy általában a kisebbségekkel szemben jött létre. Ez nem igaz: a gárda Gyurcsány Ferenc 2006-os eseménykezelésének reakciójaként jött létre.” Vona abban érzi a felelősségét, hogy több náci, nyilas csapódott hozzájuk és nem szűrték a jelentkezőket.

Nagyon sok mindent szégyellek, de semmit sem bánok. Nem szeretem visszanézni a korábbi önmagamat, mert cikinek találom, de megtagadni se szeretném, mert amin átmentem, az segített, hogy azt tudjam képviselni, amit most: ki kell emelkednünk a törzsi háborúskodásból – fogalmazott Vona.

Nem adott egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy visszatér-e a politikába. „A szoftverem nem változott. Most is a közélet közelében sistergek, de a pártpolitikába nem vágyom vissza. Legalábbis jelenleg biztos nem” – jelentette ki.

Vona Gábor úgy látja, az egykori radikális Jobbikkal szimpatizálók árulónak látják őt és haragszanak rá, ez az oka annak, hogy már csak minimális kapcsolata van a régi párttársaival. Jakab Péter, a párt jelenlegi elnöke is bírálta őt, ami Vonának nem esett jól, de nem akart rá érdemben reagálni. „Megpróbálom megtartani az eleganciámat” – fogalmazott.

Szóba került, hogy noha a korai Jobbik kedvenc témája volt a “cigánybűnözés”, Vona Caramelnek drukkolt a 2005-ös Megasztárban.

“Másnap miért nem állt ki és mondta azt, hogy láttátok Caramelt, milyen baromi jó volt?” – utalt az érezhető kettősségre Szirmay Dávid főszerkesztő-helyettes.

– Az a döbbenet, hogy de. És nem is Caramelnél, hanem Gáspár Lacinál, amikor elénekelte a Homok a szélben-t – reagált Vona, hozzátéve, soha nem az volt az álláspontja, hogy aki cigány, az bűnöző.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább