Sport

Bukarestben magyar zászló lengett, egy gigászi csata képei + videó

Akár a jövő párizsi olimpia birkózóversenyein, a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájának döntőjében is megvalósulhat az a meccs, ami most Bukarestben összejött az U23-as Eb-n. A tavalyi felnőtt-világbajnokságon bronzérmes Losonczi Dávid gigászi összecsapáson, 3-0-s hátrányból fordítva 4-3-ra győzte le a felnőtt Eb-címvédő, vb-2. dán Turpal Bisultanovot.

A 23 éves Losonczi Dávid még hétfőn az előcsatározások során a lengyel Szymon Szymonowiczot, az ukrán Mikita Aljekszjejevet és a török Muhittin Sariciceket legyőzve jutott be a Bukarestben zajló U23-as Európa-bajnokság kedd esti döntőjébe, amelyben az aktuális felnőtt Európa-bajnok, a tavaly világbajnoki ezüstöt szerző, 21 éves dán Turpal Bisultanov volt az ellenfele. Ahogyan az várható volt, elképesztően nagy csatát hozott a mérkőzés, de Losonczi Dávid 4-3-ra felülkerekedett csecsen származású riválisán, így U23-as Európa-bajnoki címet ünnepelhetett Bukarestben! Losonczi 3-0-s hátrányból fordított, s a végén kivédekezte klasszis ellenfele pörgetési kísérletét. Az sem zavarta, hogy a nagy tusakodában megsérült, és kötés került a fejére.

Losonczi Dávid után ma jön Szőke Alex a döntőben.

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) tájékoztatása szerint kedden további három kötöttfogású sportolónk kezdte meg szereplését, köztük az olimpiai ötödik, világbajnoki ezüstérmes Szőke Alex (97 kg) is. A selejtezőben az örmény Hajk Hlojant (3-2), majd a lengyel Jakub Antoszewskit (3-1), a török Fatih Önvermezt (4-0) és a litván Mindaugas Venckaitist (6-0) legyűrve bejutott a ma esti fináléba, amelyben az azeriek kiválóságával, Murad Ahmadiyevvel néz farkasszemet.

Nagyot ment az U23-as Eb-bronzérmes Klányi Krisztofer (72 kg) is, aki a litván Vilius Savickason (7-4) és a lengyel Kamil Czarneckin (tus 6-2-nél) túljutva az elődöntőben léphetett szőnyegre, ott azonban az ukrán Irfan Mirzojev már túl nagy falatnak bizonyult (3-5). Krisztofer szerdán a bronzéremért birkózhat. Dömök Péternek (82 kg) nem jött ki a lépés, a 16 között technikai tussal (8-0) kikapott az örmény Karen Hacsatrjantól, ezzel búcsúzott a versenytől.

Losonczi Dávid döntője a Nemzetközi Birkózószövetség honlapján itt tekinthető meg.

Valamint itt is:

Forrás: Magyar Nemzet,

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább