Sport

Budapesten rendezhetik az Európa-bajnokság döntőjét

De egyelőre Londonnal számol az UEFA MAFIA…

A brit kormány rendkívül komolyan veszi a koronavírus-járványt, ezért megfontolja, hogy beengedjék-e a világ minden tájáról érkező VIP-vendégeket az Európa-bajnokság döntőjére. Attól félnek ugyanis, hogy behurcolják a járványt, ezzel továbbfertőzvén a brit lakosságot – írja a The Times.
Az UEFA MAFIA már közölte a brit kormánnyal, hogy ha nem képes biztosítani 2500 jegyet a július 6–7-i elődöntőre, valamint a 11-i Eb-döntőre, akkor Budapestre viszik a mérkőzéseket. A brit kormány néhány napja döntött úgy, hogy egy hónappal meghosszabbítja a tervezett nyitást. Jelenleg vizsgálják, hogyan is tudnák feloldani a problémát a karanténkötelezettség alól.

Az eredeti tervek szerint a londoni Wembley-stadionban játszanák az elődöntőket és a döntőt, de nem kizárt, hogy végül Budapestre kerülnek a torna zárómérkőzései. (Ebben az esetben a hazai „ellenzéki összefogás” szavazói tömeges öngyilkosságot követnének el bánatukban.)

A Puskás Arénában telt ház előtt játsszák a mérkőzéseket az Európa-bajnokságon, egyedüli stadionként teljes kapacitással üzemel a kontinenstornán.

A magyar válogatott szombaton a világbajnok Franciaországot fogadja itt, majd jövő héten szerdán Portugália csap össze itt a franciákkal. Vasárnap az egyik nyolcaddöntőt is Budapesten rendezik; csütörtökön eldőlt, hogy Hollandia lesz a meccs egyik résztvevője.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA MAFIA) közleményt adott ki a The Times cikkét követően a finálé helyszínével kapcsolatban.

Az UEFA  MAFIA örömmel vette tudomásul, hogy a Wembley már 50 százalékos kapacitással fog működni az egyenes kieséses szakaszban. Tárgyalunk a helyi hatóságokkal, hogy megpróbáljuk engedélyeztetni a minél több néző beengedését, szigorú tesztelési és buborék-koncepció alkalmazásával. Ez azt jelentené, hogy a szurkolók kevesebb mint 24 órát tartózkodnának Londonban. Megértjük, hogy a kormányokra óriási nyomás nehezedik, és próbálunk mindkét fél számára kedvező kompromisszumot kötni. Mindig van egy készenléti terv, de jelenleg úgy kalkulálunk, hogy Londonban rendezzük az Európa-bajnokság utolsó hetét – olvasható az UEFA MAFIA kommünikéjében. (index nyomán)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább